Okullara 30 Bin Bahçe Görevlisi Alınacak: Kırıkkale'ye 119 Kontenjan

Yayınlanma: 20.08.2026 - 08:45
Güncellenme: 20.08.2026 - 13:38
Haber Editörü: ramazantosun
Okullara 30 Bin Bahçe Görevlisi Alınacak: Kırıkkale'ye 119 Kontenjan

Okullara 30 Bin Bahçe Görevlisi Alınacak: Kırıkkale’ye 119 Kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla 30 bin okul bahçe görevlisinin istihdam edilmesi planlanıyor. Uygulama kapsamında 81 il için kontenjan dağılımı belirlenirken, Kırıkkale’ye 119 kişilik kontenjan ayrıldı.

Kırıkkale’ye 119 Kişilik Kontenjan

Okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması amacıyla planlanan uygulama kapsamında en yüksek kontenjan 3 bin 13 kişiyle İstanbul’a ayrıldı. İstanbul’u 1.628 kişiyle Ankara ve 1.242 kişiyle İzmir takip etti.

Kırıkkale ise 119 kişilik kontenjanla listede yer aldı. Komşu illerden Çankırı’ya 104, Çorum’a 83, Kırşehir’e 126 ve Yozgat’a 297 kontenjan ayrıldığı bildirildi.

Okulların Güvenliği Güçlendirilecek

2026 yılında okullarda yaşanan şiddet ve saldırı olaylarının ardından gündeme gelen uygulamanın, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik planın önemli adımlarından biri olması bekleniyor. Bahçe görevlilerinin okulların giriş-çıkışları ve bahçe alanlarında güvenliğin sağlanmasına katkı sunması hedefleniyor.

30 bin kişilik istihdam planının Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında gerçekleştirilmesinin planlandığı ve başvuruların İŞKUR üzerinden alınmasının öngörüldüğü bildirildi.

Kırıkkale’de 119 kişinin görevlendirilmesinin planlandığı uygulamayla birlikte, yeni eğitim-öğretim döneminde okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması hedefleniyor.

kontenjankırıkkale119binbahçekişilikokullardaokullaragörevlisialınacakokullarınkapsamında

💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

WhatsApp