Harun Oğuz: ''Kırıkkale'mizin Kültürel ve Manevi Zenginliklerini Tanıtacağız''
Ateşe Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Harun Oğuz, Kırıkkale’nin kültürel, manevi ve sanatsal değerlerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Oğuz, Mekke ve Medine’deki dostlarıyla hayata geçirmeyi planladıkları çalışmayla hem şehrin tanıtımına hem de manevi turizme katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.
HARUN OĞUZ: “KIRIKKALE’MİZİN KÜLTÜREL VE MANEVİ ZENGİNLİKLERİNİ TANITACAĞIZ”
Ateşe Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Harun Oğuz, Kırıkkale’nin kültürel, manevi ve sanatsal değerlerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Oğuz, Mekke ve Medine’deki dostlarıyla hayata geçirmeyi planladıkları çalışmayla hem şehrin tanıtımına hem de manevi turizme katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.
Ateşe Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Harun Oğuz, Kırıkkale’nin sahip olduğu kültürel zenginlikleri, manevi değerleri ve sanatsal birikimi Türkiye’ye tanıtmak amacıyla yeni bir çalışma başlatacaklarını duyurdu.
Kırıkkale’nin Türkiye’nin kalbinde yer alan önemli şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Oğuz, şehrin değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtımına katkı sağlamak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
“Umreyi ibadet, ziyaret ve bilgiyle buluşturuyoruz”
Umre organizasyonlarının yalnızca bir seyahat hizmetinden ibaret olmadığını belirten Harun Oğuz, kutsal topraklara yapılan yolculuğun ibadet, ziyaret, bilgi ve manevi gelişim açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Oğuz, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kırıkkale’mizin kültürel zenginliğini, manevi yüzünü, sanatsal yapısını ve Türkiye’nin kalbi konumunu tanıtmak amacıyla yepyeni bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrimizin değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Kırıkkale’nin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz.
Umrenin bir ibadet olduğu bilinciyle, manevi iklimi hizmet anlayışıyla buluşturuyoruz. Umrecilerimizin bu mübarek yolculuğu hem ibadet hem ziyaret hem bilgi hem de Peygamber Efendimizin (s.a.v.) izinde gerçekleşiyor. Amacımız, umrecilerimizin kutsal topraklarda geçirdikleri zamanı daha bilinçli, anlamlı ve manevi açıdan verimli hâle getirmektir.
Biz, hakka hizmet noktasında halkımızla beraber olacağız. İnsanlara faydalı olmak, gönüllere dokunmak ve manevi değerlerimizi yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah, yeni projelerimizle hem Kırıkkale’mizin tanıtımına hem de umre hizmetlerinin daha anlamlı bir şekilde yürütülmesine katkı sunacağız.”
Mekke ve Medine’deki dostlarıyla yeni proje hazırlığı
Yeni çalışmayı Mekke ve Medine’deki dostlarıyla birlikte hayata geçirmek istediklerini belirten Harun Oğuz, gazeteci ve etkin odaların duayen isimlerinden Hani Kardeş’i Kırıkkale’de ve Ankara’da ağırladıklarını ifade etti.
Gerçekleştirilen görüşmelerin, planlanan çalışmanın geliştirilmesi ve farklı çevrelerle iş birliği kurulması açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor.
Kırıkkale’nin değerleri daha geniş kitlelere ulaşacak
Ateşe Turizm’in üzerinde çalıştığı yeni projenin, Kırıkkale’nin kültürel ve manevi zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sunması hedefleniyor. Projenin ayrıntıları ve uygulama takvimi henüz açıklanmazken, Harun Oğuz, insanlara faydalı olmayı ve manevi değerleri yaşatmayı esas alan hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.